Parmesanrisoni med Lammfärs och skogssvamp
En underbar höstlig rätt som har lite inspiration av ett recept av en av mina favoritkockar Leif Mannerström.

Till 2 personer:
3 dl risoni (t.ex Barilla)
1 dl créme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
3 msk olivolja
300 g lammfärs
1-2 dl färsk timjan, torkad ca 2 msk.
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta pressad
1/2 l skogssvamp, jag använde blomkålssvamp men den är väldigt ovanlig tyvärr
3 msk smör
Salt
Svartpeppar
Koka risonin till al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda sedan i créme fraiche, parmesan och salt och en gnutta peppar.
Stek löken och vitlöken i oljan och tillsätt sedan färsen.
Krydda med salt och peppar. Om du använder torkad timjan tillsätt den i början av tillagningen, annars mot slutet.
Stek skogssvampen i smör och salta lätt.
Lägg upp risonin på tallrikar, därefter färsen och sedan svampen överst.
Klart!
skriven
Gott :) det ska jag laga!