Blåbärssaft

Hemkokt blåbärssaft med bara 4 ingredienser :) en stor favorit bland barn! Även hos vuxna ;)
 
 
 
1 l blåbär
2 tsk citronsyra
5 dl vatten
6 dl socker per liter saft
 
Mosa bären och citronsyran lätt med en hålslev eller potatisstöt i en bunke eller gryta och låt stå och dra i minst 12 timmar, men gärna 1 till 2 dygn. 
Koka upp vattnet och slå över bären och låt rinna av i en saftsil. Pressa inte, då det kan komma med stora partiklar vilket inte ser fräscht ut. Koka sedan upp den avrunna saften i ett par minuter i en gryta tillsammans med sockret. 
Ta av eventuellt skum med en sked. 
Häll i rena glasflaskor och låt svalna. 
 
För att döda alla bakterier kan du värma glasflaskorna i ugnen i 100 grader i 15 min.
 

Kommentera här: