Ostpanerad laxfile

Gott laxrecept med ost som är från boken "Fredagsgourmet" från Allt om mat med vissa ändringar.
 
 
 
Till 4 personer:
 
600 g eller 4 portioner laxfile utan skinn
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
3 msk vetemjöl
1 ägg
125 g riven lagrad ost, gärna cheddar eller Västerbotten 
1 msk smör
 
Dela laxen om den inte är i portionsbitar redan. 
Salta, peppra och vänd bitarna runt om i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i riven ost.
Stek laxen i smör i en stekpanna med "släpp-lättbeläggning" ca 2 min på varje sida. 
Vänd och lyft försiktigt så inte paneringen släpper.
Lägg i en ugnssäker form och tillaga den i 200 grader i 5 minuter tills den är genomstekt men inte torr.
Servera med kokt potatis eller mos och en kall sås till :) 

Kommentera här: