0 Läs mer >>
En uppgraderad version av den gamla tråkiga makaronipuddingen med härligt salt fläsk, tomater, spenat och färskost m.m. Topp! :)
Till ca 5 personer:
 
4 dl idealmakaroner
300 g rimmat sidfläsk eller tärnat bacon
1 gul lök
2 kvisttomater 
2 nävar babyspenat
100 g färskost med örter
5 dl grädde 
3 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar 
3 dl riven lagrad ost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna och låt dem rinna av i ett durkslag.
Skala och finhacka löken och tärna sidfläsket. 
Stek fläsk och lök ihop tills det fått lite färg och ställ åt sidan.
Vispa ihop grädde, ägg, färskost och kryddor.
Skiva tomaterna.
Smörj sedan en form med smör och varva makaroner, lök, fläsk, tomater, spenatblad och riven ost. 
Häll sist över äggstanningen och toppa sist med en del av den rivna osten.
Täck med fördel puddingen med aluminiumfolie innan du sätter in den i ugnen.
Grädda i 35-45 min beroende på hur djup form du använder. Känn efter så äggstanningen tjocknat för så är det klart. 
Sista 10 minuterna kan du ta bort folien så det blir en krispig yta överst.
Servera gärna med ketchup eller lingonsylt :)
 

Makaronipudding speci...