Grekisk "kycklingfärs-låda"
En av mina favoriträtter :) inspirerad av ett recept från Ica.se men ändrat mycket själv efter smak. Tycker det blir mycket godare med kycklingfärs istället för nötfärs som i originalreceptet.

Till ca 4-5 personer:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g fetaost
2 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 tsk soja
1 msk kycklingfond
Olivolja
Ställ ugnen på 200 grader. Hacka löken och pressa vitlöken.
Blanda färsen med lök, vitlök, smulad fetaost, kryddor, vatten, soja och fond till en smet.
Smörj en ugnsfast form med olivolja.
Bred ut smeten så att den blir ca 2-3 cm tjock.
Sätt in i ugnen i ca 20 min eller tills den är genomfärdig och innertemperaturen är 72 grader.
Servera gärna med ett gott mos, vinbärsgelé och sallad.
Spadet blir jättegott att ringa över moset :)