Sjömansbiff på mitt sätt
En klassisk rätt som jag modifierat själv till bästa smak :) en perfekt "allt-i-ett-rätt".

Till ca 5 personer:
6 stora potatis
1 stor gul lök
500 g sjömansbiff
25 g smör
3 dl vatten
1,5 tärning köttbuljong
1 öl (33 cl)
Salt
Vitpeppar
1 tsk timjan
1 lagerblad
Hacka lök och skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Fräs lök och kött smör i några minuter.
Krydda med salt och vitpeppar.
Häll sedan på vatten och buljongtärning och öl. Låt koka upp och lägg sedan i potatisen och lagerbladet.
Låt puttra i 30-40 min under lock.
Smaka av någon gång under tiden och fyll eventuellt på med lite salt och vitpeppar.
Skala och skär morötterna i slantar.
Lägg i när de återstår ca 15 min av koktiden.
Ta upp lagerbladet när det kokat klart och köttet känns mört.
Häll över ett par matskedar färsk eller frusen hackad persilja innan servering.
Servera som det är i djupa tallrikar :)