Fläskfilé med ädelost- och parmesanstäcke

En uppskattad rätt som jag t.ex bjudit på till nyår då den är lätt att göra till många om man vill :) när rätten börjar få det typiska "ugnsmönstret" som på bilden så är det klart ;)
 
 
 
Till ca 4 personer:
 
1 fläskfilé 
1 tsk lökpulver
2 dl Créme fraiche
1 dl grädde
1 pkt Kvibille ädel 
1/2 dl riven parmesan/parmianno regianno/grana padano 
1/2 msk Kalvfond
1 tsk timjan
1 krm Salt 
2 krm svartpeppar 
2 tsk örtkrydda, 1/2 till krämen och 1 1/2 vid stekningen.
 
Skär fläskfilén i platta bitar, pudra med örtkrydda och lökpulver. 
Stek den ett par minuter på varje sida så den får en stekyta.
Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i fläskfilén. 
Ta en medelstor bunke och blanda ner créme fraiche, grädde och ädelost till en kräm. 
Tillsätt den rivna parmesanen, kalvfonden, timjan, peppar, örtkrydda och salt.
Bred över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i 20 min i 200 grader.
 
Servera gärna med pommes frites och varma grönsaker eller liknande :)

Kommentera här: